Yhteinen taival

Sannan & Erikin yhteinen taival alkoi vuonna 1995. Kilpailu-ura ammattilaisena kesti kaikkiaan viisi vuotta, jonka aikana he harjoittelivat tiiviisti Lontoossa ja kiersivät aktiivisesti kansainvälistä arvokilpailuiden rinkiä. Vuonna 1999 he saivat ainoana suomalaisparina kutsun Burn the Floor -tanssishow:n riveihin.

Maailmanluokan tuotanto tarjosi todellisen tiiviskurssin esiintyjän ja tanssijan ammattiin, viihdebisnekseen, ammattimaiseen tuottamiseen sekä tv- ja teatterimaailmaan. Vuosina 1999-2000 he kiersivät 44 muun tanssijan kanssa Australiassa, Euroopassa sekä Yhdysvalloissa esiintyen muunmuassa Royal Albert Hallissa, Sydney Entertainment Centerissä, Radio City Music Hallissa sekä Hartwall Areenalla. Kiertue-esitysten lisäksi he tekivät useita pressikiertueita mm. Australiassa ja Yhdysvalloissa.

Kiertueaika jätti merkittävän jäljen heidän ammatilliseen minäänsä ja kouli kotimaisista kilpatanssijoista monipuolisia esiintymisen ammattilaisia. Kiertueen jälkeen he palasivat vielä kerran kilpalattioille kotiyleisön eteen ammattilaisten SM-kilpailuissa 2000.

Perheen perustamisen ajan oma tanssiura oli hetken katkolla ja he keskittyivät työssään opettamiseen ja valmentamiseen. Vuonna 2006 Sanna ja Erik palasivat itse parketille Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Sen jälkeen heidät on nähty myös mm. Eurotanssit show:ssa sekä kilpailijoina että esiintyjinä. TV-töiden lisäksi he ovat esiintyneet myös erilaisissa kulttuuri- ja yritystapahtumissa.

Sanna ja Erik ovat pitkän valmentajauransa aikana kiertäneet opettamassa ja valmentamassa lukuisissa tanssiurheiluseuroissa eri puolilla Suomea, tässä muutamia esimerkkejä: Habanera ry/Espoo, Buumi Dancesport ry/Helsinki, Swivel ry/Salo, Bolero ry/Turku, Spiral ry/Tampere, Blue & White ry/Helsinki, Dansseor ry/Rauma, Botafogo ry/Seinäjoki, Oikea Rytmi ry/Pori, Lappeenrannan tanssiurheilijat ry, Hyrrät ry/Kotka, Bolero ry/Turku, Fregolina ry/Kaarina, LaTeam ry/Lieto, Lockstep ry/Lohja, Hyvinkään Parketti jne. Heidän oppilaansa ovat saavuttaneet suomenmestaruuksia lähes kaikissa ikäluokissa ja useat heistä jatkavat tanssin ammattilaisina yhä tänäkin päivänä. Sannan ja Erikin entisiä oppilaita ovat esimerkiksi Carina Ahti, Mikko Ahti, Tea Kantola, Matti Kantola, Jutta Helenius, Disa Kortelainen, Markku Hyvärinen, Claudia Ketonen, Mariia Hirvonen, Markus Hirvonen, Kia Lehmuskoski, Maria Kangasaho ja Anssi Kirkonpelto.

 2008 he perustivat tanssistudio TanssiBuumin yhdessä hyvän ystävänsä ja kollegansa Juha "Leevi" Leskisen kanssa. Studion perustamisen myötä matkustaminen opetustöiden parissa väheni ja nykyään he tekevät töitä lähes ainoastaan omalla kotisalillaan.

Vuonna 2016 julkaistiin Sannan ja Erikin kirjoittama kirja Tanssin Taituriksi (Docendo). Kirja summaa heidän opetusfilosfiaansa ja sen tärkeimpiä tehtäviä on tuoda paritanssi lähelle tavallista harrastajaa.