Kuva: Jarkko Alho
Kuva: Jarkko Alho

SANNA

Sanna Hento on liminkalaissyntyinen tanssija, tanssinopettaja ja tanssitaiteilija. Hän aloitti kilpatanssin 7-vuotiaana Oulussa ja muutti Helsinkiin tanssimaan miehensä Erik Henton kanssa 1995. 

Uransa varrella hän on opiskellut ja harjoitellut Lontoossa mm. seuraavien opettajien johdolla: Walter Laird, Julie Laird, Lorna Lee, Michael Stylianos, Shirley Ballas, Corky Ballas, Graham Oswick, Hans Laxholm ja balettimestari Roger Tully. Lisäksi hän on tehnyt valmentajayhteistyötä Carolyn Smithin (Italia) ja Jens Wernerin (Tanska) kanssa.

Sanna on toiminut täysipäiväisenä tanssinopettajana ja tanssiurheiluvalmentajana vuodesta 1996 lähtien. Hän on suorittanut Suomen Tanssinopettajainliitto STOL ry:n sekä  International Dance Teacher's Association IDTA -liiton tanssinopettajatutkinnot parhain arvosanoin ja toiminut tuomarina niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin arvokilpailuissa.

Opetustyön ja valmennuksen lisäksi hän on tehnyt tanssijan töitä teatteri- ja tanssiproduktioissa sekä tv-ohjelmissa Suomessa ja ulkomailla. Viime vuosina hän on keskittynyt tanssitaiteeseen, intohimonaan kilpatanssin liikekielen yhdistäminen nykytanssiin. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. seuraavien koreografien ja ohjaajien kanssa: Anthony Van Laast, Jason Gilkinson, Lindsay Tate, Satu Tuomisto, Arto Halonen, Heikki Paavilainen, Katja Koukkula, Jussi Väänänen, Reija Wäre ja Aleksi Seppänen.

Hän opettaa yhdessä miehensä kanssa tanssistudiollaan TanssiBuumilla Helsingissä ja on mukana luotsaamassa helsinkiläistä taiteilijayhteisö Ko-Kollektiivia. Tanssin ulkopuolella Sanna on intohimoinen puutarhaharrastaja.

Kuva: Jarkko Alho
Kuva: Jarkko Alho

ERIK

Erik on syntynyt Tampereella, mutta asui elämänsä ensimmäiset vuodet Ruotsissa. Kilpatanssin hän aloitti 11-vuotiaana Helsingissä ja on yksi menestyneimmistä suomalaisista kilpatanssijoista kautta aikojen. Vuonna 1988 Erik muutti neljäksi vuodeksi Lontooseen tanssimaan. Kilpailu-uransa varrella hän on opiskellut ja harjoitellut mm. seuraavien opettajien johdolla: Walter Laird, Julie Laird, Lorna Lee, Michael Stylianos, Steven Hillier, Lindsay Tate, Peter Eggleton, Raymond ja Gunn Myhrengen, Hazel Fletcher, Alan Fletcher, Shirley Ballas, Corky Ballas ja balettimestari Roger Tully. Lisäksi hän on tehnyt valmentajayhteistyötä Carolyn Smithin (Italia), William Pinon (Italia), Alessandra Bucciarellin (Italia) sekä Jens Wernerin (Tanska) kanssa.

Vuonna 1992 Erik palasi Suomeen ja on toiminut täysipäiväisenä tanssinopettajana ja tanssiurheiluvalmentajana siitä lähtien. Hän on suorittanut Suomen Tanssinopettajainliitto STOL ry:n sekä International Dance Teacher's Association IDTA -liiton tanssinopettajatutkinnot parhain arvosanoin ja toiminut tuomarina niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin arvokilpailuissa.

Opetustyön ja valmennuksen lisäksi hän on tehnyt tanssijan töitä teatteri- ja tanssiproduktioissa sekä tv-ohjelmissa Suomessa ja ulkomailla. Teatterityötä hän on tehnyt mm. seuraavien koreografien ja ohjaajien kanssa: Anthony Van Laast, Jason Gilkinson, Lindsay Tate, Katja Koukkula ja Jussi Väänänen.

Esiintymislavat Erik jätti vuonna 2008 ja on sen jälkeen keskittynyt opetus-, valmennus- ja tuomaritehtäviin. Hän opettaa yhdessä vaimonsa kanssa tanssistudiollaan TanssiBuumilla Helsingissä ja toimii myös kilpatanssijoiden mentorina, ja kilpailuiden juontajana. Vapaa-aikanaan Erik on intohimoinen golfari.

Yhteinen taival

Opetusfilosfia