Vinkkejä parityöskentelyyn

27.09.2022

Tanssipari on kahden ihmisen muodostama joukkue, jonka pieni koko saattaa aiheuttaa haasteita harjoitustilanteisiin. Yhteiset pelisäännöt auttavat pitämään ilmapiirin ammattimaisena jolloin työskentely on mielekästä ja yhteistyö sujuu.

Panosta tiimityöskentelyyn

Hyvä tiimityöskentely on paritanssin A ja O. Parin osapuolet ovat tasavertaisia keskenään. Kun molemmat hoitavat omat hommansa sataprosenttisesti, harjoitukset sujuvat hyvin. Luota siihen, että parisi tekee parhaansa ja ole itse hänen luottamuksensa arvoinen.

Toisen tekemät virheet on paljon helpompaa huomata kuin omansa. Neuvominen aiheuttaa helposti eripuraa harjoitustilanteeseen ja hidastaa omaa kehitystäsi. Muista, että kukaan ei tee virheitä tahallaan etkä itsekään ole täydellinen.

Keskity itseesi

Jos keskityt toisen virheisiin, omasi jäävät huomaamatta!

Ennen kuin pyydät pariasi muuttumaan, mieti voitko itse tehdä jotain toisin. Suhtaudu aina pariisi kunnioittavasti ja avoimesti. Esitä toiveita, älä käskyjä niin saat tahtosi varmimmin perille. Jaa auliisti kiitosta ja kehuja silloin kun hän niitä ansaitsee.

"Tiimi on 2 tai useampia henkilöitä jotka tekevät

yhdessä töitä yhteisen päämäärän tai tavoitteen hyväksi

ja joista jokainen on vastuussa koko yhteisen tavoitteen saavuttamisesta"

-Kenneth Blanchard-

Laatikaa yhteiset pelisäännöt ja toimintamallit ja noudattakaa niitä. Jokainen kiistelyyn käytetty hetki on liikaa eikä siitä ole harjoittelemisen kannalta koskaan mitään hyötyä. Jos kuitenkin ajaudutte riitaan, muista että anteeksipyynnöllä voit korjata monta asiaa.