Ajatuksia kilpailemisesta

13.09.2021

Onnistunut kilpailusuoritus ei ole sattumaa. Huolellinen valmistautuminen ja keskittynyt toiminta kilpailupäivän aikana varmistavat, että pystyt parhaimpaasi juuri oikealla hetkellä. Kilpailupäivän haasteet on helppo kohdata, kun parin välillä vallitsee hyvä yhteishenki. Selkeä tehtäväjako parin kesken vähentää väärinkäsityksiä ja helpottaa yhteistyötä paineen alla.

Kuva: Merilei Mandelin (kirjasta Tanssin taituriksi)
Kuva: Merilei Mandelin (kirjasta Tanssin taituriksi)

Anna kilpalattialla kaikkesi ja tanssi aina täysillä. Et voi tietää, millä hetkellä tuomari sattuu katsomaan sinua. Pidä siis huoli, että jokainen sekunti suorituksestasi on katseenkestävä. Voit kääntää virheet ja epäkohdat eduksesi ratkaisemalla ne nopeasti. Näin viestität ulospäin, että hallitset yllättävätkin tilanteet. Ole innostunut ja näytä, että nautit siitä mitä olet tekemässä. Älä huomioi tuomareita suorituksen aikana vaan suuntaa esiintyminen yleisölle. Jos kuitenkin kohtaat tuomarin katseen, tee se avoimesti ja jatka tanssimista häkeltymättä.

Kilpailusta saatu kokemus kannattaa aina hyödyntää. Olipa suorituksesi onnistunut tai ei, voit oppia siitä jotakin. Analysointi auttaa sinua näkemään, mitkä harjoittelemasi asiat ovat jo siirtyneet tanssiisi ja mitkä kaipaavat vielä harjoitusta. Sen avulla pystyt itse seuraamaan kehitystäsi ja muokkaamaan harjoitussuunnitelmaa tarpeen mukaan.